2020-11-19 11:06:34• hírek • közlemény

Elkezdődtek a Kubik tó környékén a parkosítási munkálatok

Elkezdődtek a Kubik tó környékén a parkosítási munkálatok, amely során Szatmárnémeti egyik legszebb és legkorszerűbb zöldövezete épül az évtizedek óta elhanyagolt területen. Kereskényi Gábor polgármester a helyszínen tekintette meg a munkálatokat, és arra kérte a kivitelezőt, a lehető legjobb minőségű munkát végezzék.

 

„Európai Uniós alapokból finanszírozzuk ezt a beruházást, amely nem csak a környék, hanem az egész város egyik ékköve lesz. Több évtizeden át illegális szemétlerakatok voltak csak a Kubik tó környékén, azonban ha végzünk, egy multifunkcionális zöldövezetet vehetnek használatba a szatmáriak, ahol minden generáció megtalálhatja a kikapcsolódási lehetőséget.” – nyilatkozta a helyszíni szemle során Kereskényi Gábor polgármester.



A  13.185.373,24  lej összértékű beruházás kivitelezése során sétányok, kerékpárút, sportpályák és görkorcsolyapálya is épül majd, és természetesen nagyobb zöldfelületek is ki lesznek alakítva a közel 5 hektáros területen, így sportolásra és pihenésre egyaránt alkalmas lesz.


Közel 35 millió euró értékben sikerült uniós pályázatokat nyernünk az utóbbi években. Ezek lebonyolítása egyes esetekben már zajlik – gondolok itt az új központ, vagy a 7-es számú óvoda felújítására, valamint a batizi úti autóbuszpályaudvar építésére -, a többieké pedig rövidesen elkezdődik. További pályázatok készítése is folyamatban van, és a következő években minden felújításra szánt 100 euróból 70 euró uniós pályázatból származik majd.” – egészítette ki a korábbiakban elhangzottakat a városvezető.










Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: